Okey nu skall man ju verkligen säga att jag har lyssnat på läkarna, läst den dokumentation de gav mig och googlat om de nackdelar som kunde komma med starten av methotrexaten.

Yrsel – Check, det kändes bitvis som om jag promenerade i ett flipperspel.

Illamående – Mycket lite

Trötthet – Något

Nu startade jag ju på en halv dos av vad jag ska ta normalt så jag hoppas att kroppen hinner vänja sig med denna skit. Så nu ska jag bara komma ihåg att ta folacinet i två dagar så är allt bra till nästa torsdag då jag ska ta två tredjedelar av dosen.

Nu har jag ju ingen aning om jag kommer att drabbas av några av de hyfsat normalt förekommande (enligt min doktor) biverkningarna som håravfall mm så det får bli den överraskningen när den kommer.

Så min kommande vecka ser ut som följer, på tisdag 22/9-09 skall jag in för röntgen av kotpelare, hals, bäcken, handleder och höfter. Sköterskan sa skämtsamt att “du kommer att gå ut därifrån självlysande”. Sedan har jag tid för lungröntgen, levervärden och normal blodtest den 5/10-09.

Så här långt eller kort kan jag säga som sådan att jag mår bättre då jag kan sova på nätterna (tack Orudis) jag har något mindre värk på dagarna men det beror nog på orudisen med. Min doktor sade dock att jag tidigast kommer att se  och känna förändring om 6-8 veckor.

Nog för idag, ha de gött

Lasse