I dag var det stora röntgen dagen.

Jag kom upp till Karolinska och checkade in i akutröntgen disk grön. Fick ett enkelt “du blir här en stund ser jag” “gå å sätt dig och vänta”. Jag satte mig ner och började läsa min medhavda bok. Det tog inte lång tid (3 sidor) innan röntgen läkaren kom ut och ropade upp mitt namn. Jag tog min bok och följde honom in i rummet. Snacka om att det finns modern utrustning idag, allt var tak monterat på gejdrar och allt var motor och fjärrkontrollerat.

Läkaren börjar med att säga till mig att strippa till kalsongerna, sedan ger han mig ett pungskydd som ser ut som en myntbörs i något större format, jag tittar på honom lite obekvämt och han flinar bara och säger “One size fits all, det finns bara en storlek” “Allt ska ner i den”… Efter lite pillrande och maklande så sitter familjelyckan i en trång iskall blypåse.

Nu startar en timme av obekväma positioner och massor av bilder. När allt är avklarat säger han bara iskallt med ett leende  “dra inte av skyddet, det gör ont” och går ut ur rummet. Jag lyckas öppna makapären och släppa lös de heliga ut i värmen igen, sedan är det bara att klä på sig och hitta ut till bussen för att åka tillbaka till kontoret.

Snart är det torsdag igen, dags för nästa methotrexate dos och flipperspel. Jag kommer att uppdatera denna sida med torsdagens känslor och funderingar, nu skall jag däremot göra hemsidan klar till Modo Stockholms nya supportersida. Jag kommer att posta länken när den är klar.

Ha de mega gott

Lasse